Loading

7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

+30 2410 831444                      

                       

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ
Τηλ. Επικοινωνίας +30 2410 831444              
7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

Βεβαίωση ύπαρξης συστήματος ABS

Βεβαίωση ύπαρξης συστήματος ABS

Η ταξινόµηση, µεταβίβαση και η κυκλοφορία παλαιών οχηµάτων που δεν φέρουν συστήµατα αντιεµπλοκής κατά την πέδηση (ABS) έχει απαγόρευση. Συγκεκριμένα έχουν λήξει οι προθεσµίες της εκ των υστέρων τοποθέτησης. Επίσης το υπ. Μεταφορών με νεότερη εγκύκλιό του διευκρινίζει για την ύπαρξη συστήματος ABS στα παλιά οχήματα.

Εγκύκλιος

«Σχετικά µε τη µεταβίβαση κυκλοφορούντων οχηµάτων ή την ταξινόµηση ανάριθµων µεταχειρισµένων οχηµάτων στη χώρα µας που έχουν προεγκατεστηµένο ABS, η διαπίστωση ύπαρξης του συστήµατος µπορεί να αποδεικνύεται κατά περίπτωση, είτε από την έγκριση τύπου του οχήµατος, είτε από την ξένη άδεια κυκλοφορίας ή συνδυασµό της άδειας κυκλοφορίας µε την έγκριση τύπου του οχήµατος έγινε έκδοση. Μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει απόδειξη από τα προαναφερόµενα, τότε η διαπίστωση ύπαρξης του ABS γίνεται βάσει εναλλακτικών δικαιολογητικών».(*)

Καινούργια ταξινομημένα <2004

Υπάρχει η σήμανση ότι φορτηγά, λεωφορεία και ρυμουλκούμενα µε εθνική έγκριση τύπου με έκδοση στη χώρα µας. Αυτά έχουν ταξινόμηση ως καινούργια µετά την 1/1/2004 φέρουν υποχρεωτικά ABS. Συνεπώς, για τη µεταβίβαση των οχηµάτων αυτών δεν είναι υποχρεωτική η εφαρµογή των παραπάνω διαδικασιών για τη διαπίστωση ύπαρξης του ABS.

Ταξινομημένα Μεταχειρισμένα μοντέλα <2009

Επίσης, µεταχειρισµένα οχήµατα που έγιναν εισαγωγή στη χώρα µας προς ταξινόµηση, µε πρώτη ταξινόµηση ως καινούργια µετά την 29/4/2009. Ειδικότερα στα οποία υπάρχει η διαπίστωση από την άδεια κυκλοφορίας τους ή από το πιστοποιητικό συµµόρφωσης ότι έχει κάλυψη από Ευρωπαϊκή Έγκριση (ΕΚ) τύπου, έχουν ταξινόμηση χωρίς την απαίτηση κανενός επιπλέον δικαιολογητικού για την ύπαρξη του ABS.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

α. βεβαίωση του εργοστασίου κατασκευής ή

β. βεβαίωση της επίσημης αντιπροσωπείας που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το εργοστάσιο κατασκευής του οχήματος ή

γ. βεβαίωση ΚΤΕΟ με έκδοση μετά από μερικό εκούσιο έλεγχο του συστήματος πέδησης. Για τη διενέργεια του ελέγχου αυτού πρέπει να γίνει υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 με υπογραφή από υπεύθυνο τεχνικό συνεργείου του ν.1575/1985 στην οποία υπάρχει αναφορά για το προσκομιζόμενο για έλεγχο στο ΚΤΕΟ όχημα:

  • Τα στοιχεία του οχήματος (εργοστάσιο κατασκευής, εργοστασιακός τύπος, αριθμός αναγνώρισης (VIN).
  • Ότι φέρει σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS,EBSκ.λπ.).
  • Τα βασικά δομικά στοιχεία του συστήματος αντιεμπλοκής κατά την πέδηση, τη θέση ενός εκάστου επί του οχήματος και αν είναι οπτικά προσπελάσιμο χωρίς να γίνει αποσυναρμολόγηση κανένα μηχανικό μέρος.
  • Η προειδοποιητική λυχνία ή λυχνίες ή άλλες διατάξεις προειδοποίησης που υπάρχουν στο όχημα με ειδική αναφορά στον τρόπο αφής−σβέσης τους (ανάμματος−σβησίματος) μέσω των οποίων έχει ενημέρωση ο οδηγός για την καλή λειτουργία του συστήματος αντιεμπλοκής κατά την πέδηση ή την τυχόν αναφορά βλάβης.
  • Η τυχόν ύπαρξη και η θέση της επί του οχήματος υποδοχής για τη σύνδεση διαγνωστικής συσκευής του συστήματοςABS.
  • Η περιγραφή υπάρχουσας διάταξης ηλεκτρική συνδεσμολογίας με το έλκον ή ελκόμενο κατά περίπτωση όχημα, που να αφορά το σύστημαABS.

Χρειάζεστε Βεβαίωση ABS για το όχημα σας;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο +302410831444 για να σας βοηθήσουμε.

Stamatis