Loading

7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

+30 2410 831444                      

                       

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ
Τηλ. Επικοινωνίας +30 2410 831444              
7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

Ελεγχος ταχογράφου Εξ’ Αποστάσεως στην Πολωνία

Ελεγχος ταχογράφου Εξ’ Αποστάσεως στην Πολωνία

Η Πολωνία γίνεται η δεύτερη μετά την Ολλανδία χώρα, η οποία ξεκινά δοκιμαστικούς ελέγχους για τις καταγραφές των στοιχείων των έξυπνων ταχογράφων εξ αποστάσεως και με τα οχήματα να κινούνται.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Tροχοί & ΤΙR

Πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR αναφέρουν ότι οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν δοκιμαστικά στο βόρειο τμήμα της χώρας με τη χρήση συσκευών DSRC (Dedicated Short-range Communication), προκειμένου να διαπιστωθεί η αξιοπιστία του συστήματος.

Πως θα γίνεται;

Στην πράξη, ένα όχημα της αστυνομίας ή μια εγκατάσταση πάνω σε γέφυρα αυτοκινητόδρομου επικοινωνεί με το λογισμικό του έξυπνου ταχογράφου (smart 2) και καταγράφει άμεσα ένα φάσμα στοιχείων, όπως ταχύτητα, προηγούμενες υπερβάσεις ωραρίων εργασίας, τελευταία εκκίνηση του κινητήρα, τελευταία περάσματα από διόδια κ.α.

 

Στη συνέχεια, το συγκεκριμένο όχημα ακινητοποιείται στο Truck Control που ακολουθεί και εκεί εξετάζονται με φυσικό τρόπο από αστυνομικούς τα στοιχεία του ταχογράφου και συγκρίνονται με αυτά που κατέγραψε η συσκευή DSRC.

Τι επιτυγχάνεται;

Με τον τρόπο αυτό, γίνεται αξιολόγηση της αξιοπιστίας των εγγραφών και αναζητούνται λύσεις (π.χ. αλλαγή μάρκας συσκευής) σε περίπτωση διαφορών.

Η Ολλανδία

Στην Ολλανδία, οι δοκιμές ξεκίνησαν από το περασμένο καλοκαίρι (βλέπε Τ.Τ. Αυγούστου 2021, σελ. 18) και πρόκειται να συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά.

Ακολουθούν και άλλες

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι οι αρμόδιες αρχές του Βελγίου και της Γερμανίας θα προχωρήσουν σύντομα σε ανάλογες δοκιμές.

Αντί επιλόγου

Τα ανταλλακτικα αποτελουν τον σημαντικότερο τομεα του φορτηγου σας. Η επιλογή των ανταλλακτικων,  μεταχειρισμενα ή καινουργια, γνησια ή εμποριου πρεπει να βασίζεται σε σωστή έρευνα. Το κατάστημα μας διαθέτει ποικιλία ανταλλακτικων για φορτηγα (τράκτορες) και καρότσες(θαλάμους-ψυγεία-κουρτίνες-παραπέτο-ανατροπες-κοντεινερ) Schmitz Cargobull – Scania – Volvo – DAF

Stamatis