Loading

7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

+30 2410 831444                      

                       

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ
Τηλ. Επικοινωνίας +30 2410 831444              
7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

Η Ε.Ε. εναρμονίζει την επιβολή κανόνων για τις οδικες μεταφορες

οδικες μεταφορες

Η Ε.Ε. εναρμονίζει την επιβολή κανόνων για τις οδικες μεταφορες

Η ΕΕ ενέκρινε στις 2 Μαΐου εφαρμογή δύο κανονισμών για τους ελέγχους συμμόρφωσης στους κανόνες της ΕΕ για τις οδικες μεταφορες.

Ο πρώτος κανονισμός

Ο πρώτος επικαιροποιεί την ταξινόμηση των σοβαρών παραβάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της καλής φήμης ενός μεταφορέα οδικών μεταφορών. Σαφέστατα προσθέτει νέους τύπους παραβάσεων και θα διασφαλίσει ότι τα κράτη μέλη αξιολογούν αυτές τις παραβάσεις με εναρμονισμένο τρόπο.

Σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας για τις οδικες μεταφορες, τις ενδομεταφορές και την απόσπαση εργαζομένων στις οδικές μεταφορές προστέθηκαν στον κατάλογο των παραβάσεων καλής φήμης. Ειδικότερα, καλή φήμη είναι μία από τις τέσσερις βασικές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι μεταφορείς της ΕΕ για να δουλεύουν εντός της ΕΕ.

Ο δεύτερος κανονισμός για οδικες μεταφορες – Ανταλλακτικα Φορτηγου

Ο δεύτερος κανονισμός θεσπίζει έναν κοινό τύπο για τον υπολογισμό της αξιολόγησης κινδύνου των επιχειρήσεων οδικών μεταφορών της ΕΕ. Επιπλέον η αξιολόγηση κινδύνου είναι  με βάση τον αριθμό και τη σοβαρότητα των παραβάσεων των κανόνων της ΕΕ. Περνάει στα εθνικά συστήματα αξιολόγησης κινδύνου. Ένας κοινός τύπος υπολογισμού κινδύνου θα διασφαλίσει την ίση μεταχείριση των φορέων εκμετάλλευσης στους ελέγχους συμμόρφωσης. Ενώ θα επιτρέψει τη σύγκριση των βαθμολογιών κινδύνου. Το επόμενο βήμα θα είναι να δοθεί στους επιθεωρητές πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα σχετικά με τις βαθμολογίες κινδύνου.

Χαρμόσυνα νέα στις οδικες μεταφορες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Οδικών Μεταφορών (UETR) χαιρετίζει αυτό το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα τονίζει ότι οι ίσοι όροι ανταγωνισμού όσον αφορά την επιβολή των κανόνων είναι το κλειδί για ποιοτικές μεταφορές και θεμιτό ανταγωνισμό στην ΕΕ.

Αντί επιλόγου

Τα ανταλλακτικα αποτελουν τον σημαντικότερο τομεα του φορτηγου σας. Ταυτόχρονα η  επιλογή των ανταλλακτικων,  μεταχειρισμενα ή καινουργια, γνησια ή εμποριου πρεπει να έχει σωστή έρευνα. Παράλληλα, το κατάστημα μας έχει ποικιλία ανταλλακτικα φορτηγου (τράκτορες) και καρότσες(θαλάμους-ψυγεία-κουρτίνες-παραπέτο-ανατροπες-κοντεινερ) Schmitz Cargobull – Scania – Volvo – DAF

 
Stamatis