Loading

7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

+30 2410 831444                      

                       

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ
Τηλ. Επικοινωνίας +30 2410 831444              
7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

Βέργες Ποδηλάτη & Προφυλακτήρας Αναγκαία

προφυλακτηρα schmitz

Βέργες Ποδηλάτη & Προφυλακτήρας Αναγκαία

Τα ατυχήματα που εμπλέκουν τα βαρέα και ελαφρά φορτηγά ήταν το αντικείμενο της UNECE. Ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε στις προσκρούσεις στο πλάι (βέργες ποδηλάτη) ή στο οπίσθειο μέρος από την Παγκόσμια Επιτροπή, Η έκδοση νέου κανονισμού για τα μελλοντικά ταξινομημένα οχήματα προκρίθηκε ως λύση.

Περισσότερη ασφάλεια στην οδική κυκλοφορία

Από την 1η Σεπτεμβρίου, όλα τα ημιρυμουλκούμενα που έχουν ταξινομηθεί πρόσφατα πρέπει να συμμορφώνονται με τον νέο κανονισμό 58.03 ECE για τους προφυλακτήρες. Για περισσότερη ασφάλεια στην οδική κυκλοφορία, έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις για τους προφυλακτήρες στα επαγγελματικά οχήματα.

Η αλλαγή που επήλθε

Από 1η Σεπτεμβρίου 2021, όλα τα ημιρυμουλκούμενα που έχουν ταξινομηθεί πρόσφατα θα απαιτείται να διαθέτουν προφυλακτήρα & βέργες ποδηλάτη. Οχήματα που διαθέτουν προστασία προφυλακτήρα & βέργες ποδηλάτη σύμφωνα με τον Κανονισμό ECE 58.02 δεν θα ταξινομούνται πλέον μετά την 31η Αυγούστου 2021.

Που βοηθάνε οι βέργες ποδηλάτη

Αυτή η προστατευτική συσκευή εμποδίζει άλλους χρήστες του δρόμου να μπουν κάτω από το όχημα. Το διάκενο που υπάρχει από τους τροχούς του ελκυστήρα με αυτούς του ημίρυμουλκούμενου αποτελεί συχνή παγίδα θανάτου για πεζούς και ποδηλάτες.

Οι αλλαγές με μια ματιά:
  1. Η μέγιστη απόσταση από το οδόστρωμα πρέπει τώρα να είναι 450 mm αντί για 550 mm προηγουμένως
  2. Οι δυνάμεις που πρέπει να απορροφηθούν έχουν σχεδόν διπλασιαστεί στους 18 τόνους, σε σύγκριση με τις παλιές απαιτήσεις (παλαιότερα 10 τόνοι)

  3. Λόγω της καθορισμένης μειωμένης απόστασης από το έδαφος, εκτείνεται ο μοχλοβραχίονας του προστατευτικού κάτω μέρους
Επιπλέον πληροφορίες

Η Schmitz Cargobull ανέρτησε ένα πληρέστατο και επεξηγηματικό άρθρο για το θέμα. Μπορείτε να ανατρέξετε στον επισυναπτόμενο σύνδεσμο που υπάρχει στην παράγραφο για να δείτε περισσότερα.  

https://www.cargobull.com/en/products/unterfahrschutz

Αντί επιλόγου

Τα ανταλλακτικα αποτελουν τον σημαντικότερο τομεα του φορτηγου σας. Η επιλογή των ανταλλακτικων,  μεταχειρισμενα ή καινουργια, γνησια ή εμποριου πρεπει να βασίζεται σε σωστή έρευνα. Το κατάστημα μας διαθέτει ποικιλία ανταλλακτικων για φορτηγα (τράκτορες) και καρότσες(θαλάμους-ψυγεία-κουρτίνες-παραπέτο-ανατροπες-κοντεινερ) Schmitz Cargobull – Scania – Volvo – DAF

Stamatis