Loading

7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

+30 2410 831444                      

                       

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ
Τηλ. Επικοινωνίας +30 2410 831444              
7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

Ρουλεμάν Τροχού: Πως καταλαβαίνω την βλάβη

Ρουλεμάν Τροχού

Ρουλεμάν Τροχού: Πως καταλαβαίνω την βλάβη

Τα ρουλεμάν τροχού είναι από τα πιο ανθεκτικά μέρη του φορτηγού. Αποτελούν μέρος του πλαισίου με αποκλειστική δουλειά να καθοδηγούν τους άξονες κίνησης, και μπορούν να αντέξουν για πάνω από 500.000χλμ.

H λειτουργία του Ρουλεμάν

Τα ρουλεμάν με ρολλάκια  καθοδηγούν τα περιστρεφόμενα , όπως άξονες, άξονες περιστροφής ή τροχούς και μεταφέρουν τα φορτία μεταξύ εξαρτημάτων των μηχανών. Παρέχουν υψηλή ακρίβεια και χαμηλή τριβή και συνεπώς επιτρέπουν τις υψηλές ταχύτητες περιστροφής. Παράλληλα μειώνουν το θόρυβο, τη θερμότητα, την κατανάλωση ενέργειας και τη φθορά. Τα ρουλεμάν με ρολλάκια είναι οικονομικά και εναλλάξιμα στοιχεία μηχανών που συνήθως ακολουθούν εθνικά ή διεθνή πρότυπα διαστάσεων.

Ρουλεμάν Τροχού
Ρουλεμάν τροχού κωνικό φορτηγού
Πως θα καταλάβεις την βλάβη;

Η ζημιά στο ρουλεμάν του τροχού δεν είναι εύκολο να παρατηρηθεί στα πρώτα στάδια, καθώς ο θόρυβος που δημιουργείται δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, το επίπεδο θορύβου αυξάνεται μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Η τακτική επίσκεψη και έλεγχος από εξιδεικευμένα συνεργεία προλαμβάνει ή επιδιορθώνει τυχόν βλάβες. Τα ρουλεμάν κατά την συνεχή καταπόνεση παρουσιάζουν κενά που γίνονται αντιληπτά, όταν ελέγχονται οι τροχοί. Οι μηχανικοί αναλόγως με το ποσοστό αυτών των κενών κρίνουν αν είναι αναγκαία η αντικατάσταση ή όχι.

Ρουλεμαν τροχου μπιλιες
Ρουλεμάν τροχού με μπιλιες κωνικό
Η καλύτερη λύση η συντήρηση

Τα ρουλεμάν δέχονται συνεχώς πιέσεις και παρόλο που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, μερικές συνήθειες μπορούν να μειώσουν την διάρκεια ζωής τους. Αρχικά το στυλ οδήγησης εάν είναι επιθετικό και απότομο προκαλεί πρόωρη ζημιάς, όπως επίσης εχθροί τους είναι οι βαθιές λακκούβες αλλά και τα υπέρβαρα φορτία. Συνήθως ο μεγαλύτερος εχθρός είναι η υγρασία που προκαλεί διάβρωση και επιτρέπει σε νερό ή βρωμιά να εισχωρήσει. Προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος υγρασίας, πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες συναρμολόγησης του κατασκευαστή κατά την εγκατάσταση των ρουλεμάν και η συχνή αλλαγή της τσιμούχας. Ακόμη τα ρουλεμάν είναι ευαίσθητα στην θερμότητα με αποτέλεσμα εάν ο τροχός υπερθερμανεί το γράσο στο εσωτερικό του ρουλεμάν μπορεί να καεί. Τέλος, ακόμη και οι κακώς ισορροπημένοι τροχοί κακομεταχειρίζονται τα ρουλεμάν των τροχών λόγω των μόνιμων δονήσεων.

Αντί επιλόγου

Τα ανταλλακτικα αποτελουν τον σημαντικότερο τομεα του φορτηγου σας. Η επιλογή των ανταλλακτικων,  μεταχειρισμενα ή καινουργια, γνησια ή εμποριου πρεπει να βασίζεται σε σωστή έρευνα. Το κατάστημα μας διαθέτει ποικιλία ανταλλακτικων για φορτηγα (τράκτορες) και καρότσες(θαλάμους-ψυγεία-κουρτίνες-παραπέτο-ανατροπες-κοντεινερ) Schmitz Cargobull – Scania – Volvo – DAF

Stamatis