Loading

7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

+30 2410 831444                      

                       

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ
Τηλ. Επικοινωνίας +30 2410 831444              
7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

Εκπομπή Ρύπου σημαίνει €υρώ

euro 5 ρύπου μεταφορές

Εκπομπή Ρύπου σημαίνει €υρώ

Ευτυχώς για την Ελλάδα το μέτρο της διαφοροποίησης των διοδίων με βάση την εκπομπή ρύπου θα τεθεί σε ισχύ το 2026. Λέμε «ευτυχώς», γιατί, όπως γνωρίζουμε, στη χώρα μας κυκλοφορεί ο γηραιότερος στόλος της Ευρώπης.

Χρέωση ανά χλμ

Υποχρεωτική θα είναι η χρέωση διοδίων με βάση διανυόμενα χιλιόμετρα, σε όλους τους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους, όπως συμβαίνει στην Ολυμπία Οδό.

Βινιέτα τέλος

Θα καταργηθεί σταδιακά η βινιέτα στα κράτη που εφαρμόζουν αυτό το σύστημα και να το αντικαταστήσουν με τα διόδια επί των αυτοκινητόδρομων.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι η βινιέτα δεν ανταποκρίνεται στην αρχή «ο χρήστης πληρώνει». Μπαίνοντας δηλαδή ένα φορτηγό αυτοκίνητο σε μια χώρα π.χ. Βουλγαρία, θα έπρεπε να πληρώσει βινιέτα για δυο ή τρεις ημέρες. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιούσε τους αυτοκινητόδρομους της χώρας το παραπάνω διάστημα ή θα κυκλοφορούσε ελάχιστα σε αυτούς.

Το σημερινό σύστημα της χρονοχρέωσης (βινιέτα) θα μπορεί να διατηρηθεί στα κράτη που το εφαρμόζουν για τα επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, εφόσον επιβεβαιώνεται ότι η αλλαγή του συστήματος θα επέφερε μείωση των απαραίτητων εσόδων.

Η θέση της IRU

Από την πλευρά της η IRU σχολιάζοντας την έγκριση της πρότασης της Κομισιόν από την Ευρωβουλή, τόνισε ότι παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα μιας πλήρους, πανευρωπαϊκής υποδομής εναλλακτικών καυσίμων και φορτιστών.

«Η διαφοροποίηση των τελών διοδίων με βάση τους ρύπους είναι ένα αντικίνητρο. Αυτό, όμως, προϋποθέτει τη δημιουργία ενός ολιστικού, πανευρωπαϊκού δικτύου παροχής εναλλακτικών καυσίμων και φορτιστών.

Επιπλέον το νέο νομικό πλαίσιο θα μπορούσε να προσθέσει κόστος στον τομέα των εμπορευματικών. Εφόσον αυτές οι μεταφορές συμπεριληφθούν στο σύστημα της εμπορίας εκπομπών ρύπου, το οποίο μπορεί να αυξήσει περαιτέρω το μεταφορικό κόστος.

Αντί επιλόγου

Τα ανταλλακτικα αποτελουν τον σημαντικότερο τομεα του φορτηγου σας. Η επιλογή των ανταλλακτικων,  μεταχειρισμενα ή καινουργια, γνησια ή εμποριου πρεπει να βασίζεται σε σωστή έρευνα. Το κατάστημα μας διαθέτει ποικιλία ανταλλακτικων για φορτηγα (τράκτορες) και καρότσες(θαλάμους-ψυγεία-κουρτίνες-παραπέτο-ανατροπες-κοντεινερ) Schmitz Cargobull – Scania – Volvo – DAF

Stamatis