Loading

7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

+30 2410 831444                      

                       

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ

Δευ.- Παρ.: 9:00 πμ – 5:00μμ
Τηλ. Επικοινωνίας +30 2410 831444              
7ο χλμ Λάρισας Κοζανης, 41500                      

Φυσούνα Διπλής Ενεργείας: Η διττή λειτουργία της

Φυσούνα Διπλής Ενεργείας: Η διττή λειτουργία της

Τι κάνουν οι φυσούνες Διπλής Ενεργείας;

Οι φυσούνες φρένων εξασφαλίζουν τη σωστή μετάδοση της πίεσης στο φρένο. Ενώ, ταυτόχρονα ενεργοποιείται αξιόπιστα το φρένο σέρβις (χειρόφρενο), επιτρέποντας επίσης στάθμευση και φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Τι κάνουν οι φυσούνες Διπλής Ενεργείας;

Ο μπροστινός θάλαμος είναι ουσιαστικά ένας θάλαμος φρένων υπηρεσίας και χρησιμοποιείται για την εκτέλεση της λειτουργίας πέδησης. Ο πίσω θάλαμος φιλοξενεί ένα μεγάλο, ισχυρό ελατήριο συμπίεσης και διάφραγμα και εκτελεί λειτουργίες έκτακτης ανάγκης και στάθμευσης. Μερικές φορές ονομάζεται “γουρουνάκι”.

Πώς μπορώ να ξέρω αν η φυσούνα φρένων μου είναι χαλασμένη;
Πότε πρέπει να απενεργοποιήσετε τα φρένα σας μέσω της φυσούνας ΔΕ;

Η απενεργοποίηση της Φυσούνας Διπλής Ενεργείας πραγματοποιείται μόνο σε εξαιρετικές σπάνιες περιπτώσεις και λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας από εξειδικευμένο προσωπικό για την πρόληψη σοβαρών και ανεπανόρθωτων τραυματισμών και γίνονται μόνο όταν έχει συμβεί βλάβη στο σύστημα πέδησης αέρα και πρέπει να μεταφέρετε το όχημα σας σε ασφαλή περιοχή μόνο, όχι σε κανονική λειτουργία. Αυτή η διαδικασία απελευθερώνει την τάση του ελατηρίου μέσα στο θάλαμο που λειτουργεί το φρένο στάθμευσης (service) και καθιστά τον τροχό χωρίς φρένα parking όταν ολοκληρωθεί.

Τι ποιότητα πρέπει να επιλέγω στην αγορά φυσούνας;

Η φυσούνα αποτελέι ένα από τα βασικότερα τμήματα του συστήματος πέδησης και κατεπέκταση του οχήματος σας. 

Η επιλογή κατά την αγορά πρέπει να βασίζεται σε κριτήρια σχετικά με τις πιστοποιήσεις που έχει λάβει το ανταλλακτικό σχετικά με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες(ISO) για την ασφαλή και καλή λειτουργία του. Η τιμή του δεν πρέπει να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο επιλογής, καθώς μια λανθασμένη επιλογή μπορεί να επιφέρει δυσανάλογα κόστη αντικατάστασης μέσω πρόκλησης φθοράς σε άλλα μέρη του συστήματος πέδησης όπως οι δισκόπλακες, τα τακάκια, οι μουαγιέδες και άλλα μέρη.

Αντί επιλόγου

Τα ανταλλακτικα αποτελουν τον σημαντικότερο τομεα του φορτηγου σας. Η επιλογή των ανταλλακτικων,  μεταχειρισμενα ή καινουργια, γνησια ή εμποριου/ιμιτασιον πρεπει να βασίζεται σε σωστή έρευνα. Το κατάστημα μας διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ανταλλακτικων για φορτηγα (τράκτορες) και καρότσες(θαλάμους-ψυγεία-κουρτίνες-παραπέτο-ανατροπες-κοντεινερ) με πλήθος Schmitz Cargobull – Scania – Volvo – DAF

Stamatis